Wie zijn wij ?

Solvay in enkele woorden

Solvay is een bedrijf van geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën, en zet zich in voor het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Solvay innoveert en werkt samen met klanten wereldwijd in veel diverse eindmarkten. Zijn producten zijn te vinden in vliegtuigen, auto’s, smart devices, medische toepassingen, batterijen, alsook in de extractie van zowel mineralen als olie en gas, en dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid. Solvay ‘s lichtgewicht materialen bevorderen een schonere mobiliteit, de formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen, terwijl performance chemicals de luchten waterkwaliteit verbeteren.

Dankzij een sterke portefeuille is Solvay een groep met meer groeipotentieel die aangepaste oplossingen aanbiedt en de blootstelling aan cyclische activiteiten met lage groeicijfers afbouwt. Solvay heeft als mondiale speler nu een evenwichtige geografische spreiding van zijn activiteiten tot stand gebracht. Meer dan 50% van zijn activiteiten speelt zich af in markten die een groei kunnen genereren boven het BBP.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met 26 800 werknemers verspreid over 61 landen. In 2017 bereikte de netto omzet €10,1 miljard en de marge 22%, waarmee Solvay met 90% van de activiteiten tot de top drie van de wereld behoort.
Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext Brussel en Parijs (Bloomberg : SOLB.BB – Reuters : SOLB.BR) en in de Verenigde Staten worden de aandelen (SOLVY) via een level-1 ADR programma.

Bezoek de website van Solvay

Jaarverslag Solvay