Wie zijn wij ?

Solvay

Solvay is een op wetenschap gebaseerd bedrijf waarvan de technologieën voordelen bieden voor vele aspecten van het dagelijks leven. Om haar potentieel te ontsluiten, gaat Solvay op onderzoek uit gedurende meer dan een jaar het plannen bestudeert om de Vennootschap op te splitsen in twee onafhankelijke beursgenoteerde ondernemingen: 

  • EssentielCo zou toonaangevende mono-technologische activiteiten omvatten, waaronder Soda Ash, Peroxides, Silica en Coatis die momenteel als het Chemicals-segment van de Vennootschap worden gerapporteerd, evenals de Special Chem-activiteiten.
  • SpecialtyCo zou het segment Materials van de Vennootschap omvatten, met inbegrip van het snel groeiende Specialty Polymers-segment met hoge marges, de zeer performante Composites-activiteiten, alsook het grootste deel van het Solutions-segment, met inbegrip van Novecare, Technology Solutions, Aroma Performance en Oil & Gas.

Eenmaal voltooid, zou de opsplitsing twee sterke leiders in de sector creëren, die kunnen profiteren van de strategische en financiële flexibiliteit om zich te concentreren op hun verschillende bedrijfsmodellen en marktprioriteiten. Deze belangrijke transformatie van de Groep is daarom een natuurlijke stap naar de succesvolle uitvoering van de GROW-strategie om aantrekkelijkere langetermijnwaarde voor de aandeelhouders te helpen creëren.

Voor deze splitsing is goedkeuring van de aandeelhouders vereist tijdens een buitengewone algemene vergadering die op 8 december 2023 zal plaats vinden.

Scheidingsproject

Jaarverslag Solvay